برای عدهای از فعالان حوزهی تجارت غذایی، قیمت لوازم رستوران تاثیر چندانی در راه اندازی رستوران ندارد؛ چرا که آنها اعتقاد دارند برای راه اندازی رستوران باید سرمایهی کافی پیشبینی شده باشد و نباید در گیرودار چند میلیون کمتر یا بیشتر باشید. اما آیا واقعا قیمت تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید در اولویتهای پایانی قرار بگیرد؟ من با ردیف کردن چند دلیل به شما خواهم گفت که این فرضیه، عبث است و قیمت تجهیزات آشپزخانه رستوران یکی از عاملهای کاتالیزور در موفقیت کسبوکار شما به شمار میرود.
بدیهی است که وقتی قیمت لوازم رستوران نصف شود، هزینههای تجهیزات آشپزخانه صنعتی هم به تبع آن، کاهش مییابد و در مجموع رقم کمتری را از سرمایهی شما میبلعد. فرقی نمیکند که لوازم آشپزخانه فست فود باشد یا تجهیزات آشپزخانه رستوران؛ در هر دو حالت، هزینهکردها باید مدیریت شود تا جای مانور بیشتری برای سایر امور فراهم شود. مثلا اگر بتوانید تجهیزات فست فود را به قیمتی مناسب خریداری کنید، دستتان برای تبلیغات و پروموت کسبوکار خود بازتر است و حتی میتوانید از تخفیفهای ویژه برای افتتاحیه یا پیک رایگان برای فست فود خود رونمایی کنید.
پس باید با من همنظر شده باشید که قیمت لوازم رستوران به مثابهی نبض سرمایهی شماست و هرگونه بهبود در جغرافیای آن، میتواند راه اندازی رستوران را به سلامت کامل برساند.
حالا فرض کنیم شما توانستهاید قیمت لوازم رستوران را به حداقل برسانید و با قیمتی ارزان رستوران خود را راه اندازی کنید. این مسأله میتواند قیمت تمامشدهی محصولات غذایی را به طرز چشمگیری کاهش دهد و شما را در رقابت با سایر کسبه، مسلح و تجهیز کند. حتی اگر یک رستوران لوکس را اداره میکنید و قیمتهای منوی شما بالاست، با تجهیزات آشپزخانه صنعتی ارزان باز هم میتوانید از رستورانهای همردهی خود یک سروگردن بالاتر باشید.
اگر چنین مسیری را در خرید تجهیزات آشپزخانه رستوران دنبال کنید، خواهید دید که فروش شما به صورت تصاعدی افزایش مییابد و راه اندازی رستوران برای شما به خاطرهای ماندگار و حیاتبخش تبدیل میشود. البته یک نکته را فراموش نکنید که در صورتی که لوازم آشپزخانه فست فود نیاز دارید، باید به دوام تجهیزات التفاتی دوچندان داشته باشید؛ چرا که به دلیل ماهیت این نوع غذاها، استهلاک وسایل بالاست و اگر تجهیزات فست فود با قیمتی بیش از حد ارزان بخرید، شاید مجبور باشید پس از مدتی، کلیهی وسایل را تعویض کنید. پس در مجموع میتوانم بگویم که مدیریت استراتژیک هزینه یا strategic cost management (SCM) را به کار بگیرید و توازن به نسبت اهمیت را رعایت کنید.
از دیگر مزایایی که توجه به قیمت تجهیزات آشپزخانه صنعتی در راه اندازی رستوران دارد، امکان توسعهی کسبوکار و دستاندازی به دیگر حوزههای مرتبط مثل فست فود است. وقتی شما کار خود را صرفا با غذاهایی مثل پلو و کباب و خورش آغاز کنید و به خوراکهای مدرنتری مثل پیتزا اهتمام نورزید، بخشی از بازار را از دست دادهاید. اما اگر در سرمایهی خرید تجهیزات آشپزخانه رستوران صرفهجویی کنید و پساندازی برای خود نگه دارید، میتوانید در برنامهی بلندمدت خود، به خرید لوازم آشپزخانه فست فود و ورود به این حوزه نیز فکر کنید. از آنجایی که تعدد تجهیزات فست فود برای غذاهایی مثل ساندویچ بسیار محدود است و پول زیادی را طلب نمیکند، مسلما حفظ تنوع در منوی غذا، گسترهی مشتریان شما را بیشتر میکند.
درباره این سایت