با توجه به اینکه قیمت لوازم رستوران افزایش زیادی را تجربه کرده، ماندگاری بیشتر تجهیزات آشپزخانه صنعتی میتواند به صرفهجویی در هزینهها و جلوگیری از ورشکستگی کمک کند. در اینجا قصد دارم نکاتی را متذکر شوم که هم برای تجهیزات آشپزخانه رستوران و هم برای تجهیزات فست فود کاربرد دارد. اگر تازه قصد راه اندازی رستوران را دارید، با در نظر گرفتن این موارد، از دوبارهکاری و اتلاف سرمایه پیشگیری خواهید کرد. فراموش نکنید که لوازم آشپزخانه فست فود به عنوان کالاهایی سرمایهای محسوب میشوند و هرچقدر بتوانید در نگهداری از آنها کوشاتر باشید، به حفظ این سرمایه یاری رساندهاید.
اولین اصلی که در طول عمر تجهیزات آشپزخانه رستوران تاثیرگذار است، به تمیز بودن همیشگی و شستوشوی به موقع آنها مرتبط است. اگر از آن دسته کاسبانی هستید که از زمان راه اندازی رستوران تا به امروز، شستوشوی ظروف و لوازم آشپزخانه را به صبح موکول میکردید، باید این حقیقت تلخ را به شما گوشزد کنیم که تجهیزات آشپزخانه صنعتی به این روش با استهلاک بیشتری روبهرو خواهد شد. چون میکروبها و کثیفیها روی وسایل جا خوش میکنند و حتی اگر بهترین تجهیزات آشپزخانه رستوران را هم خریده باشید، باز هم با زوال سرمایهی خود چهره به چهره خواهید شد.
در مورد لوازم آشپزخانه فست فود این قضیه دو برابر صدق میکند. چون چربیها یکی از پایههای ثابت غذاهای فست فودی هستند و اگر آنها را به حال خود رها کنید، هیچگاه از تجهیزات فست فود دل نمیکنند. پس میبینید که در حالتی، باید اصل پاکیزگی را در پیشانی امور آشپزخانهی خود قرار دهید.
در خطوط قبلی به اهمیت تمیزی تجهیزات فست فود اشاره کردیم، ولی آنچه باید در این قسمت به آن بیفزاییم، بحث باکتریزدایی و شستوشوی عمیقتر لوازم آشپزخانه است. اگر یک فست فود را اداره میکنید، نیک میدانید که با گذر زمان، برخی از رسوبات در گوشه و کنار تجهیزات فست فود خانه میکنند و با شستوشوهای معمول از بین نمیروند. اگر به این آلودگیها رسیدگی کافی و به موقع انجام نگیرد، کمکم ضخامت آنها بیشتر میشود، تا جایی که دیگر لوازم آشپزخانه فست فود قابل استفاده نخواهند بود. این مسأله نه تنها سرمایهی شما را از بین میبرد، بلکه ممکن است با حضور ناظر بهداشت و دیدن چنین وسایلی، مجوز فعالیت شما هم تعلیق شود. اگر از چنین عواقبی بر حذر هستید، حتما بحث میکروبزدایی را زمانبندی و به موقع اجرا کنید.
میخواهم در این بخش به مرحلهی راه اندازی رستوران برگردم و نشان دهم که بحث ماندگاری از ابتدا باید در مرکز توجه قرار گیرد. وقتی شما در حال چرتکه انداختن برای هزینههای تجهیزات آشپزخانه صنعتی هستید، شاید به خاطر محدودیت در سرمایه و وسوسههای گاهوبیگاه تصمیم بگیرید که قیمت لوازم رستوران را براساس ارزانترین وسایل موجود در بازار تعیین کنید. در این حالت، شما کیفیت را فدای کمیت کردهاید و ماندگاری تجهیزات آشپزخانه رستوران یا تجهیزات فست فود را به حداقل میزان ممکن رساندهاید. اما من توصیه میکنم که برای کمتر کردن قیمت لوازم رستوران روی کیفیت قمار نکنید و هنگام خرید لوازم آشپزخانه فست فود نیز همین استراتژی را برگزینید.
به آنچه تا بدین جا در مورد تجهیزات آشپزخانه رستوران گفتهام، این نصیحت را هم اضافه کنید که در حفظ تمیزی و کیفیت لوازم آشپزخانه فست فود یا رستوران اینگونه تصور کنید که خودتان قرار است غذای پخته شده و سرو شده در آنها را نوش جان کنید.
درباره این سایت